"Старата госпожа" с 9-а поредна победа

OFFNews 26 февруари 2017 в 09:06 1322 0

Италианският колос Ювентус постигна 9-та поредна победа във всички турнири и продължава уверено пътя си към поредната си шеста титла в Серия А.

"Старата госпожа" надигра с 2:0 Емполи в среща от 26-ия кръг. Автогол на вратаря Лукаш Скорупски в 52-ата минута даде преднина на торинци, а Алекс Сандро бе автор на второто попадение в срещата в 65-ата минута.

Ювентус се откъсна на върха в класирането с 10 точки преднина пред втория Рома, макар "вълците" да имат мач срещу Интер тази вечер.

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана доволен от победата и смята, че отборът му вече държи съдбата в собствените си ръце.

"Мачът не бе лесен. Програмата ни е доста натоварена след завръщането от мача с Порто в Шампионската лига. Малко ни е яд, че допуснахме попадение в предния мач с Палермо (4:1), иначе щяхме да запишем серия от 7 поредни "сухи" мрежи. Наполи все още има шанс да се върне в битката за Скудетото, но истината е, че в момента всичко зависи от нас и ние държим съдбата в собствените си ръце", смята Алегри.

Не бе подмината и темата за скандала между Алегри и Леонардо Бонучи. Двамата са изгладили различията си и защитникът се завърна сред титулярите в този двубой.

"Има някои неща, които един треньор трябва да подмине и други, на които няма как да не обърне внимание. Важното е да се подхожда спокойно към ситуацията, за да се вземат правилните решения. Когато допуснеш емоциите да вземат връх, се стига до грешки.

Бонучи се завърна в състава и се представи добре, така че случаят е затворен. Понякога по време на сезона се стига до момент, в който трябва да се изяснят някои неща. За съжаление този път целият свят ни видя, а щеше да е по-добре това да си остане в съблекалнята. Нуждая се от петима силни централни защитници, които да ротирам по време на сезона", обясни специалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови