Стана ясен първият участник за новия сезон в Шампионската лига

OFFNews 18 февруари 2020 в 10:30 1780 0

Фазата на елиминациите в Шампионската лига стартира тази вечер с два вълнуващи сблъсъка - Борусия Дортмунд - Пари Сен Жермен и Атлетико Мадрид - Ливърпул, но вече е ясен първият участник през новия сезон.

Това е настоящият носител на трофея Ливърпул, който вече и математически не може да бъде изместен от топ 4 в Премиър лийг. Това стана факт след загубата на Челси в Лондон от Манчестър Юнайтед с 0:2 в понеделник вечер. Така воденият от Юрген Клоп тим вече има аванс от 36 точки пред петия в класирането Тотнъм, а до края на сезона остават 12 кръга.

След наказанието на Манчестър Сити с изваждане от евротурнирите за два сезона, в Англия вече и петото място дава право на участие в Шампионската лига, което го прави изключително привлекателно. В момента Манчестър Сити е втори с 51 точки, но само на 1 пред третия Лестър.

Големият въпрос, който вълнува феновете на Ливърпул е, кога отборът ще си осигури и математически титлата в Англия. Най-оптимистичният вариант е това да се случи на 7 март, когато играе с Борнемут. За целта "мърсисайдци" трябва да спечелят всичките си срещи до този момент, а в същото време Манчестър Сити или Лестър да допуснат грешки.

Така Ливърпул ще сложи не само край на 30-годишното чакане на титлата, а и ще подобри рекорда на Манчестър Юнайтед за най-ранно спечелване на трофея от сезон 2000-2001 година. Тогава "червените дяволи" станаха шампиони на 14 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови