Срам от английската "измет" заради военна песен срещу Германия

OFFNews 23 март 2017 в 14:31 3833 0

Снимка PA

В Англия си имат достатъчно проблеми, за да се занимават и с футболните запалянковци. Но песен от снощната контрола в Дортмунд срещу Германия възмути авторитетния "Индипендънт" и останалите сериозни издания в Лондон. Както е известно, Бундестима би 1:0 с гол на Подолски.

Причината се възмущението е песента "10 германски бомбардировача", която ехтеше на стадиона в Дортмунд. Това е детска мелодия от Втората световна война. В нея се пее за 10 немски бомбардировача, които биват свалени един по един от Кралските военновъздушни сили. При всеки "улучен" самолет  се пита колко немски машини са останали във въздуха. И така до нулата.

Песента набира сила сред футболната агитка на Англия в мачовете срещу Германия от началото на 90-те години на миналия век. В последствие обаче е заклеймена като расистка и обидна от футболната асоциация. Налага се Бекъм и останалите звезди да молят публиката да не я пее по време на Мондиал 2006 в Германия.

"Дузини обаче ревяха в Дортмунд и макар да не бяха мнозинство ясно се чуваха. 15 минути пееха без прекъсване , докато я изкарат цялата. Това е измет, срам за нацията ни", написа "Индипендънт".

За капак пратеникът се възмущава от отношението на английските фенове при смяната на героя Лукас Подолски, който вкара гол в последния си мач за Бундестима. "Жестовете към този голям спортист бяха срамни и непровокирани от нищо", пише английската преса. И не отминава традиционното освиркване на немския химн.

"Индипендънт" се страхува, че подобно държане може да превърне англичаните, а не руските хулигани в огромният проблем на Мондиал 2018. "Слава богу, руското футболно разузнаване показа невероятни познания кои са проблемните хора във всяка агитка. В това се убедиха наши Дипломати в Москва. А и огромните разстояния между градовете в Русияя не предполагат солидно присъствие на наши хулигани", успокоиха се в Лондон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови