Слух за травма на Симеон Славчев стресна Георги Дерменджиев

OFFNews 29 октомври 2019 в 16:24 1793 0

Слух за травма на Симеон Славчев стресна селекционера на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев.

По-рано днес се появиха тревожни информации, че халфът е с контузия и ще се възстановява в следващите 15-20 дни.

Футболистът бил получил травмата си в края на миналата седмица на тренировка на азербайджанския си клубен отбор Карабах.

Твърдеше се, че Славчев със сигурност ще пропусне още два мача на тима си в шампионата - на 1 ноември срещу Нефтчи и на 10 ноември срещу Зира, както и двубоя между тях от Лига Европа срещу АПОЕЛ (Никозия) в Кипър на 7 ноември.

Това го вадеше от сметките на Дерменджиев за контролната среща с Парагвай (14 ноември) в София и за домакинството на Чехия (17 ноември) в последния мач в евроквалификациите. 

Оказа се, че играчът действително е бил с травма, но тя е отшумяла. 

"Имах лека травма, която получих през миналия петък, но от днес тренирам на пълни обороти с отбора. Информацията на местните медии в този случай е грешна. Здрав съм и се радвам, че получих повиквателна от Георги Дерменджиев. От щаба на националния отбор също са наясно със състоянието ми.

Имаме да се реваншираме пред българските фенове за слабите резултати през последната година, но вярвам, че скоро ще може да надигнем глава и да прекъснем поредицата от мачове без победа", каза Славчев пред колегите от Спортал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови