Скорпиони с 1005 гола излизат срещу тима на Бербатов

ОFFNews 06 юни 2017 в 16:04 3846 0

Броени дни ни делят от футболното събитие на годината. На 14 юни All stars на Луиш Фиго ще се изправят срещу United Stars на Димитър Бербатов на стадион “Васил Левски” в София. Грандиозното шоу ще стане факт благодарение на Fibank, a важната новина е, всички приходи ще са в полза на талантливите деца от Фондация „Димитър Бербатов”.

Мненията на коментаторите са единодушни - имената от отбора на Фиго, известни до момента, правят сериозна заявка за предстоящия мач. Общият брой на отбелязаните голове по време на кариерите им е 1005, като водач с цели 175 гола е Дуайт Йорк.

Макар изместен от първото място по печеливши удари във футболната врата, Фиго изпреварва всичките си съотборници по изиграни мачове. Звездата може да се похвали с цели 797 клубни мача, както и със 127 в националния отбор. Негова е и първата позиция по брой спечелени награди (15 клубни и 15 индивидуални).

Освен по брой резултати, звездите от отбора на Фиго се различават и по физически показатели. Най-нисък по ръст е Роберто Карлош със своите едва 168 см. Явно обаче това не е никакъв проблем за 44-годишния футболист, носител на цели 28 признания.

Проблем с височината не е имал и най-високият в отбора – 196-сантиментровият Франческо Толдо. Високият ръст за позицията на вратар е преимущество и той се слави като един от най-добрите за своето време.

Най-млад в отбора на Фиго е 35-годишният Максуел. Въпреки това средната възраст на обявените футболисти, които ще ритат благотворително в София, е близо 43 години, която е почти достолепна за този спорт.

Високи, ниски, млади и не толкова млади играчи ще се състезават по покана на Димитър Бератов и Луиш Фиго, за да помогнат за развитието на талантливите деца на България с подкрепата на Първа инвестиционна банка. Мненията на феновете и специалистите са еднакви - това ще бъде футболното шоу на годината.

И макар преобладаващата зодия в All Stars отбора на Фиго да е Скорпион, за който 2017-а година предвещава финансови проблеми, фалити и икономически провали, знаем, че звездите ще дадат всичко от себе си на терена. Цели петима футболисти от отбора на Фиго са родени под знака на Скорпиона.

Извън астрологията, едно е сигурно. Всички фенове чакат със затаен дъх датата 14 юни, както и новини от Бербатов за още имена, които ще се включат в благотворителния мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови