Ще продължи ли Шекспир да пише приказката на Лестър

OFFNews 18 април 2017 в 12:45 1685 0

Лестър е възроден под ръководството на мениджъра Крейг Шекспир. Вече стават все повече вярващите, че "лисиците" са способни на ново чудо в Шампионската лига.

В първия четвъртфинал от турнира Атлетико Мадрид победи 1:0 англичаните на "Висенте Калдерон" след гол от много спорна дузпа на Антоан Гризман. Крехкото предимство дава надежди на Шекспир, който обаче има доста кадрови проблеми за реванша тази вечер. 

Централният защитник Роберт Хут е наказан, а участието на неговия партньор Уес Морган ще бъде решено след късен фитнес тест. Вилфред Ндиди е под въпрос, но най-вероятно ще започне като титуляр.

В състава на Атлетико има вероятност да се появи Кевин Гамейро, който доскоро лекуваше контузия. Той обаче ще е резерва за сметка на Фернандо Торес, който ще партнира на Гризман в предни позиции.

Треньорите

Треньорът на испанците Диего Симеоне не скри положителното си мнение за съперника. "Лестър е в много добра форма и в последните 6-7 мача прави успешно това, с което спечели титлата в Англия през миналия сезон. Очаквам двубой, подобен на този в Мадрид. Отново ще има много единоборства и битка за надмощие в средата на терена, а всичко ще се реши от детайлите", сподели той.

С типично британско хладнокръвие Шекспир сподели мнението си за предстоящия мач. "Свикнали сме да сме в ролята на аутсайдери. Надявам се и този път букмейкърите да грешат. Резултатът от първия мач дава предимство на Атлетико, но това не ни тревожи. Знаем какво трябва да направим. Трябва да сме пределно концентрирани и да не допускаме грешки", каза мениджърът.

Любопитни факти

-  В 8 от последните 10 мача на Атлетико в Шампионската лига бяха отбелязани под 2,5 гола
- "Дюшекчиите" загубиха само веднъж в най-скорошните си 10 мача в турнира
-  Атлетико и Лестър имат 5 мача помежду си в евротурнирите. Балансът е 4 победи за испанците и едно равенство
-  Предшният мач между двата тима в Лестър беше през 1997 година за Купата на УЕФА и Атлетико спечели с 2:0
- Атлетико има 2 победи, 4 равенства и 4 загуби при гостуванията си на английски отбори в евротурнирите

Вероятни състави

ЛЕСТЪР (4-4-2): Шмайхел; Симпсън, Беналуан, Морган, Фукс; Марез, Ндиди, Дринкуотър, Олбрайтън; Оказаки, Варди
Треньор: К. Шекспир
АТЛЕТИКО (4-4-2): Облак; Хуанфран, Годин, Савич. Ф. Луис; Караско, Саул, Габи, Коке; Гризман, Ф. Торес
Треньор: Д. Симеоне

СЪДИЯ: Джанлука Роки (Италия)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови