Подолски с шедьовър срещу Англия на раздяла с Бундестима (видео)

OFFNews 23 март 2017 в 07:54 2002 0

13 години в служба на Германия и един невероятен гол на раздяла! Лукас Подолски изигра последния си мач за Бундестима в контролата с Англия. Именно роденият в Полша левичар вкара гола за успеха 1:0. След почивката той получи пас от Шурле и от над 20 метра разстреля буквално Джо Харт, пращайки топката в сглобката.

Подолски е един от символите на немския футбол през новия век. Дебютира на 18 години за Германия, още докато е прохождащ талант в Кьолн. Дълги години титуляр, световен шампион през 2014 година. Вече на 31 години нападателят кара "пенсионерски" период в Галатасарай.

Иначе в Дортмунд немците биха с голяма доза късмет. Англия беше по-добрият отбор преди почивката. Лалана от Ливърпул обаче удари греда, а Деле Али изтърва отлична възможност. Домакините се съвзеха едва след почивката, изравниха играта, но шансове пропуснаха и двата съперника.


Загубата е първа за Англия под ръководството на Саутгейт, който води първия си мач като постоянен селекционер. Днешната контрола бе последен тест за Трите лъва преди световната квалификация срещу Литва в неделя. На Германия пък предстои гостуване на Азербайджан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови