Партизан обяви, че премиерът Вучич е спасил клуба

OFFNEWS 11 януари 2017 в 20:01 2495 0

Белградският гранд Партизан излезе с официална декларация, в която благодари на държавата и лично на премиера Вучич за финансовата подкрепа, оказана на клуба, с която „черно-белите” ще избегнат суровата санкция, която УЕФА наложи по-рано.

Както е известно клубът бе наказан с лишване от право на участие в европейските турнири за три години. Ето и съобщението на Партизан, което беше качено на официалния сайт на клуба и след това бе публикувано във водещите сръбски спортни медии.

„Във връзка с информацията за наказанието, наложено на футболен клуб Партизан от компетентните органи на УЕФА, които отговарят за финансовия контрол, Управителният съвет на клуба информира обществеността, че утре ще се уредят всички финансови задължения към кредиторите на клуба за сумата от 370 000 евро.

Неуредените данъчни задължения, които са посочени в някои медии, се разсрочват по договерена със съответните власти програма, която е изпратена на УЕФА.

Проблемите, с които се сблъсква футболен клуб Партизан, са решени с пълното и изчерпателно съдействие на държавните органи и правителството на Република Сърбия, начело с нейговия председател, г-н Александър Вучич.

Админстрацията на ФК Партизан и черно-бялата спортна общественост са искрено благодарни за подкрепата на държавните власти.”

Не е ясно дали УЕФА е взела под внимание мерките, предприети от Партизан, но в следобедните часове бе публикувано уточнение, според което клубът ще пропусне едно от следващите три участия в европейските турнири.

Генералният директор на Партизан Милош Вазура поясни пред "Спортски журнал", че наказанието от УЕФА е условно и ще влезе в сила, ако до края на януари клубът не успее да реши финансовите си проблеми. Според него информацията за дължими и необслужвани 2,5 млн. евро е стара и сега УЕФА иска да се изплатят 370 000 към бивши играчи и треньори, както и о трансфери на различни клубове. Именно тези 370 000 евро са били дължими и необслужвани към септември 2016 г., когато е правен мониторингът. Така притиснатият до стената клуб е получил подкрепа от най-високо място, макар че премиерът Вучич преди няколко месеца се изказа остро срещу сръбските грандове Цървена звезда и Партизан, които постоянно искали държавата да им помага. Вучич е известен като фен на Звезда и според местните коментатори именно под негово давление в последните няколко години спонсорите се редят на опашка пред "Мала Маракана", а в същото време Партизан с мъка "връзва" бюджета си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews