Остана една неизвестна за Мондиал 2018

OFFNews 15 ноември 2017 в 19:00 2435 0

Вече станаха ясни 31 от участниците на световното първенство в Русия догодина. Последният ще бъде определен утре в баража от междуконтиненталните плейофи между Перу и Нова Зеландия. Първият двубоя завърши 0:0 и всичко ще се реши в един решителен последен сблъсък.

Иначе преди това Австралия се класира на световното след успех с 3:1 над гостуващия Хондурас в мач реванш от баражите. Преди няколко дни двата тима направиха 0:0 в Централна Америка. “Кенгурата” зарадваха 77 хиляди зрители на стадиона в Сидни с хеттрик на Миле Йединак (53, 71-дузпа и 86-дузпа).

Селекционерът на Австралия Ангелос Постекоглу определи класирането на тима за световното първенство в Русия като "фантастично постижение.

Последният участник от Европа пък е Дания. “Червеният динамит” си осигури квота за финалите в Русия, след като спечели с категоричното 5:1 в реванша с Ейре от баража за Мондиала. Още по-впечатляващо е, че успехът бе постигнат в Дъблин, а гостите направиха пълен обрат, след като първи получиха гол в своята врата.

Шейн Дъфи даде преднина на “детелините” още в 6-ата минута, но автогол на Сайръс Кристи в 29-ата, три попадения на Кристиан Ериксен в 32-ата, 63-ата и 74-ата минута, и гол от дузпа на Никлас Бендтнер в 90-ата минута донесоха успеха на гостите. Първата среща в Дания бе завършила без победител - 0:0.

Отборите класирали се на Мондиал 2018:

Европа: Русия (домакин на турнира), Белгия, Германия, Англия, Испания, Полша, Сърбия, Исландия, Франция, Португалия, Хърватия, Швейцария, Швеция, Дания.

Азия: Иран, Япония, Южна Корея и Саудитска Арабия

Южна Америка: Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай.

КОНКАКАФ: Мексико, Коста Рика, Панама.

Африка: Нигерия, Египет, Сенегал, Тунис, Мароко.

Океания: Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews