Няма кандидати за емблемата на ЦСКА

OFFNEWS 23 март 2017 в 21:29 3032 0

До търга за активите на ПФК ЦСКА АД остава само седмица, но все още не се е появил нито един кандидат. Наддаването ще се проведе на стадион "Българска армия" на 30 март и е очаквано с огромно нетърпение от феновете, които се колебаят между двата клуба, претендиращи за наследници на автентичния - ЦСКА-София и ЦСКА 1948, съобщава bTV.

Активите на ПФК ЦСКА се продават в комплект с първоначална цена от над 1,6 млн. лв. Най-стойностна е емблемата. Търговските марки са оценени на повече от половината от общата сума. В търга са включени и атрактивни имоти край морето, на които обаче не може да строи.

Останалите вещи са предимно с колекционерска стойност и с единична цена под 100 000 лв. - превозни средства, екипи, сувенири.

Четири месеца преди да фалира, ПФК ЦСКА АД спечели Купата на България. Всички трофеи на отбора са в музея на стадион "Българска армия", но са собственост на спортното министерство и не се продават. Вещите, предлагани на търга, се съхраняват на стадиона, а най-много са старите превозни средства, които обаче имат само сантиментална стойност.

С парите от търга ще се разплати на кредиторите. Така се смята, че победителят в наддаването ще си купи автентичността на дружеството.

Желание за участие в търга изразиха от първодивизионния ЦСКА-София, който в момента ползва стадион "Българска армия", и от четвъртодивизионния ЦСКА 1948, който твърди, че върви по истинския път. За да бъдат допуснати до наддаването, кандидатите трябва да внесат предварително 10 процента от обявената сума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови