Меси превзе Мадрид в 92-ата минута

OFFNews 23 април 2017 в 23:44 2973 2

Барселона победи Реал Мадрид с 3:2 в суперсблъсъка от 33-ия кръг на испанската Ла Лига. В зрелищен спектакъл на "Сантяго Бернабеу" гостите показаха по-голямо желание за победа и надделяха в 234-тото Ел Класико.

"Белия балет" откри резултата в 27-ата минута. Серхио Рамос получи шанс да отправи голов изстрел. За негово съжаление топката удари гредата, но при добавката на точното място беше Каземиро, който наказа вратаря на каталунците Марк-Андре тер Стеген.

Само пет минути по-късно Барселона намери сили да отвърне подобаващо на удара и Лионел Меси изравни. Аржентинецът мина през Модрич и Начо, за да мушне майсторски топката в мрежата на Кейлор Навас.

В 73-ата минута гостите поведоха след великолепен фалцов изстрел на Иван Ракитич извън наказателното поле. Няколко минути по-късно Реал остана с човек по-малко. Серхио Рамос получи директен червен картон за влизане с бутоните в краката на Меси.

Въпреки това столичани успяха да изравнят резултата. Резервата Хамес Родригес се възползва от ниско центриране на Марсело и от близко разстояние успя да отбележи в 86-ата минута.

В последните секунди на мача Меси отбеляза втория си гол в мача и донесе победата на каталунците. Нападателят бе оставен непокрит при подаване на Жорди Алба и дари своя тим с така необходимите три точки.

След победата Барса вече е на върха в класирането с актив от 75 точки, колкото има и Реал, но с по-лоша голова разлика и мач по-малко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови