Маурицио Сари спечели първия си трофей на 60-годишна възраст

OFFNews 30 май 2019 в 17:35 1780 0

По-добре късно, отколкото никога. Така може да се определи снощният триумф на Челси в Лига Европа, който осигури на мениджъра на “сините” Маурицио Сари първи трофей в кариерата му.

60-годишният специалист досега имаше едно второ място в Серия А с отбора на Наполи. Във финала на Лига Европа Челси срази Арсенал с 4:1 в Баку. Сари стана първият италианец от 20 години, който покорява втория по сила клубен европейски турнир. За последно Купата на УЕФА спечели Алберто Малезани през 1999 г. с отбора на Парма, който надви Марсилия на “Лужники”.

През следващия сезон Челси ще играе в груповата фаза на Шампионската лига, което беше ясно и преди финала в Лига Европа, тъй като "сините" завършиха четвърти в Премиър лийг. За Арсенал пък спечелването на трофея щеше да осигури място в мечтания турнир, но това не се случи.

Какво е бъдещето на Сари ще стане ясно в близките часове и дни. Той е спряган за нов треньор на Ювентус, където постът беше овакантен от Масимилиано Алегри. Медиите на Острова спекулират, че на Кристиано Роналдо и компания вече е било съобщено, че именно Сари ще бъде новият наставник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови