Манчестър Юнайтед триумфира в Лига Европа

OFFNews 24 май 2017 в 23:39 2966 0

Манчестър Юнайтед е новият шампион в Лига Европа! "Червените дяволи" победиха категорично Аякс с 2:0 във финала на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм.

Освен новия трофей, който ще окачат във витрината на клуба, възпитаниците на мениджъра Жозе Моуриньо постигнаха и огромната си цел - място в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

Мачът започна при драконови мерки за сигурност в шведската столица заради ужасяващия атентат в Манчестър след края на концерта на поп-звездата Ариана Гранде. Затова и двата тима запазиха минута мълчание преди първия съдийски сигнал в памет на жертвите.

Резултатът беше открит най-скъпият играч до момента в историята на футбола Пол Погба в 18-та минута, след като стреля слабо по земя, топката рикошира в крака на защитник и излъга вратаря, за да се оплете в мрежата му.

В 48-ата минута Хенрих Мхитарян удвои преднината на Юнайтед. Арменецът се възползва от грешка в отбраната на холандците и от трудна позиция прати атрактивно топката в мрежата, след като преди това Крис Смолинг свърши страхотна работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови