Ман Сити и Монако пренаписаха историята на Шампионската лига

Донислав Донев 21 февруари 2017 в 23:51 5592 0

На исторически голов спектакъл станаха свидетели феновете на Шампионската лига. Манчестър Сити победи Монако с 5:3 в първи 1/8-финал тази вечер. Това е абсолютен голов рекорд на този етап от турнира за всички времена.

Треньорът Пеп Гуардиола не можеше да разчита на контузените Венсан Компани и Габриел Жезус, поради тази причина Серхио Агуеро поведе атаката тази вечер.

В отбора на Леонардо Жардим мача пропусна защитникът Жемерсон, който е наказан и Камил Глик да започна на негово място, а на Фалкао се разчиташе да съсипе вечерта на домакините.

През първото полувреме Сити се опитаха да владеят повече топката в типичен за Гуардиола стил, но футболистите на Монако отвърнаха със силна преса, организирайки опасни контраатаки.

В 26-ата минута домакините откриха резултата. Прекрасни умения демонстрира Лирой Сане и след съмнения за засада Рахим Стърлинг успя да отбележи необезпокояван в близост до вратата.

В 32-ата минута Фалкао отвърна на удара. С красив плонж той успя да засече острото центриране на Фабиньо за 1:1. След поредната опасна атака на Монако 18-годишният Килиан Мбапе направи пълен обрат със своя гол в 40-ата минута.

Още в началото на второто полувреме Монако получи шанс да увеличи аванса си, след като съдията Антонио Матео отсъди дузпа. Фалкао се нагърби с отговорността, но не успя да отбележи след калпав удар. Въпреки силната игра на французите Серхио Агуеро успя да изравни резултата след силен диагонален изстрел по земята и сериозна грешка на Субашич.

За миг настана гробна тишина на "Етихад". Фантастично изпълнение на Фалкао в 61-ата минута (виж видеото) направи резултата 3:2 за гостите след изключителен прехвърлящ удар, който матира Кабайеро и остави без дъх зрителите.

Головото шоу обаче предстоеше с 3 попадения за 12 минути. В 71-ата минута Агуеро отбеляза за 3:3 с великолепно воле след центриране от корнер.

Драмата не спря до тук, Джон Стоунс се оказа на правилното място в пеналта на Монако и отбеляза за 4:3 в 77-ата минута. Лирой Сане заби осми гол в мача и резултатът стана 5:3 в 83-ата минута.

Реваншът между двата отбора ще се играе на 15-и март на стадион "Луи II" в Монако.

Съставите:

Манчестър Сити: Вили Кабайеро, Бакари Саня, Рахийм Стърлинг, Николас Отаменди, Лерой Сане, Давид Силва, Джон Стоунс, Фернандиньо, Кевин де Брoйне, Яя Туре, Серхио Агуеро

Монако: Даниел Субашич, Фабиньо, Камил Глик, Тиемуе Бакайоко, Джибрил Сидибе, Бенжамен Менди, Андреа Раджи, Бернардо Силва, Тома Лемар, Килиан Мбапе, Радамел Фалкао

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови