Мач във фокус: Ботев (Пд) - Лудогорец

OFFNews 26 ноември 2016 в 08:38 2409 0

Лидерът Лудогорец гостува днес от 17,30 часа на Ботев (Пловдив) в среща от 15-ия кръг в първа професионална лига.

Домакините ще се опитат да спрат страхотната серия на своя съперник, който има 9 поредни победи . "Орлите" излизат за нови три точки, с които да задържат първото си място в класирането.

Статистиката между тези два отбора е срещу "канарчетата". Тимът от Пловдив е записал само 1 победа над разградчани в 18 мача във всички турнири.

Тя дойде в двубой без значение в последния кръг на миналия сезон, когато Ботев спечели с 2:1 в Коматево, но Лудогорец игра с 8 юноши и резерви в тази среща. В същото време "орлите" са записали 12 успеха, а 5 срещи са завършвали наравно.

Треньорът на пловдивчани Николай Киров има кадрови проблеми за решаване. Опитният Иван Стоянов не е напълно готов за игра. В негово отсъствие в предни позиции ще излезе Наско Милев, който ще си партнира с Жоао Паоло.

В същото време треньорът на гостите Георги Дерменджиев ще е без контузените Марселиньо и Витиня. Наставникът няма да прави сериозни размествания в състава си и вероятно ще заложи на Стоянов под рамката и карето Сисиньо, Моци, Паломино и Натанаел в защита.

Дяков и Анисе ще са опорни полузащитници, а Кафу и Мисиджан ще стартират на крилата. Атаката ще води Кешерю, а зад гърба му ще действа Вандерсон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови