Левски капарира второто място

OFFNews 19 март 2017 в 19:59 1936 0

Снимка levski.bg

Отборът на Левски се утвърди на второто място в класирането на Първа професионална лига след победа с 2:0 над Ботев Пловдив на "Герена" в двубоя от 25-ия кръг.

Така "сините" увеличиха аванса си пред третия ЦСКА-София на пет точки, но изостават сериозно от лидера Лудогорец, който им води с цели 13 на върха. Ботев пък остана седми и загуби шансове да попадне в топ 6 за фазата на плейофите на шампионата ни.

Като цяло Левски изигра добър мач, като контролираше събитията на терена и вкара по един гол във всяко от полувремената. Роман Прохазка откри в 16-ата, а Бабатунде Адениджи удвои в 63-ата.

В друг мач от кръга днес бургаският Нефтохимик допусна първа загуба през пролетта, като отстъпи с 1:3 пред Черно море у дома.

С трите точки днес Морето си бетонира мястото в Топ 6, като събра 40 в актива си и се доближи на 6 от третия ЦСКА-София. Въпреки чудесния старт на пролетния дял в елита, Нефтохимик продължава да бъде в дъното на класирането. Славният някога бургаски клуб има 26 точки на сметката си, които му отреждат 12-ото място в подреждането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови