Левски без капитана срещу ЦСКА-София

OFFNews 28 април 2017 в 17:03 2261 0

Треньорът на Левски Николай Митов няма да може да разчита на най-опитния си играч Веселин Минев за дербито с ЦСКА-София от четвъртия кръг на Първа лига утре.

36-годишният ветеран получи разтежение при победата с 2:0 над Ботев (Пловдив), но след това игра в срещите с Черно море (0:1) и Лудогорец (0:0), което очевидно е усложнило травмата му.

Левият бранител опита да се възстанови за срещата, но има разкъсване на мускула и отпада от състава. Капитанът пропусна и предното дерби поради травма, което Левски спечели с 2:1.

В лагера на ЦСКА-София под въпрос за предстоящия сблъсък остава Петрус Бумал. От началото на седмицата халфът тренира на облекчен режим и ако и днес не се включи на пълни обороти в заниманието, най-вероятно ще остане извън групата за мача със "сините".

Бумал евентуално може да играе и на инжекции, като шансовете му да е сред титулярите са 50/50. Вариантите за негов заместник в средата на терена са два - Кристиан Малинов, който го замени принудително в мача с Лудогорец, както и Давид Симао.

Бумал е най-ценният футболист на "червените" тази пролет. През есента той беше в конфликт с треньора Андоне и част от португалската колония. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови