Йозил отказал 100 милиона паунда от Китай след 3 минути мислене

OFFNews 17 април 2017 в 09:39 6977 0

Месут Йозил е отказал да стане най-богатият футболист в света миналото лято. Китайски гранд му пратил оферта за 100 милиона паунда за 5-годишен договор. Той я отказал след 3 минутки размисъл.

Разкритието немският халф направи в автобиографията си. "Дейли мейл" публикува част от нея. Ето какво разкрива мързеливият ас на Арсенал.

"Предложението от Китай беше направо абсурдно. Китайците бяха готови да ми платят 100 млн. паунда за 5 години. Това беше сума, която излизаше извън рамките на въображението ми. Въпреки всичко, ми трябваха не повече от 3 минути, за да откажа.

Когато агентът ми ме попита какво ще правим, му казах: "Има много време до края на кариерата ми. Все още искам да печеля трофеи с Арсенал. Нямам желание да играя в Китай, независимо за какви пари". Така въпросът беше решен", разказа Йозил.

В книгата той разказва не по-малко интересен момент отново с китайки привкус. Йозил научил, че президентът на Китай Си Дзинпин е негов голям почитател и дори се е свързал с клуба, за да помоли за фланелка на халфа с автограф.

"Всъщност той искаше фланелката да е на Германия, а не на Арсенал. Още същия ден куриер дойде да вземе подаръка от дома ми", спомня си звездата на "топчиите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови