Изхвърлиха Партизан от Европа заради дългове

OFFNews 11 януари 2017 в 19:21 2328 0

УЕФА отстрани сръбския гранд Партизан от евротурнирите за цели 3 години заради нарушаване на правилата за финансов феърплей, съобщиха от пресслужбата на централата. Белградският тим,  където играе българинът Валери Божинов, няма право да играе в турнири до края на сезон 2019/2020.

Клубът е длъжен да плати и разходите по делото в размер на 3000 евро. Партизан може да обжалва решението в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Правилото за финансов феърплей бе въведено през 2011 година. Клубовете, които се класират за евротурнирите, са длъжни да декларират пред УЕФА, че нямат просрочени задължения към текущия сезон пред други клубове, свои играчи и данъчните служби.

От него пострадаха куп отбори от Източна Европа, сред които и другият сръбски гранд Цървена Звезда. Разбира се, емблематичен е случаят с родния ЦСКА, който остана без лиценз през 2008 година, а по-миналото лято изхвръкна във "В" група. Преди да фалира.

Левски също е с глоба от 200 000 швейцарски франка и предупреждение за по-сериозна мярка, ако не си оправи задълженията. УЕФА продължава да следи изкъсо "сините".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови