Игуаин повали Рома, Юве докосва титлата

OFFNEWS 18 декември 2016 в 00:00 8233 1

17 кръга в Серия А може би са достатъчни, за да стане ясно кой ще спечели титлата в Италия тази година – по всяка вроятност това ще е Ювентус, неизменният шампион от последните пет години.

„Старата госпожа” победи преследвачите от Рома с 1:0 в дербито на кръга, което се игра в Торино. Златният гол отбеляза супертрансферът на сезона Гонсало Игуаин в 14-ата минута на мача. Аржентинежът преодоля двама противникови защитници и с диагонален удар не остави шансове на вратаря Шчесни. Това е десети гол за 29-годишния нападатекл от началото на сезона. Така Юве вече има цели 7 точки аванс пред "джалоросите" в челото на класирането.

Головите положения липсваха до края на полувремето и Юве се оттегли на почивка с минимален аванс. През втората част Рома установи по-трайно притежание на топката, но то не доведе до кой знае какви опасности пред вратата на Джанлуиджи Буфон.

До края на мача имаше две интересни ситуации в 70-ата минута Стефано Стураро стреля опасно след чудесна атака на домакините, но Шчесни спаси. Пред другата врата имаше силен удар на Диего Пероти, спасен от Буфон.

В други срещи от кръга третият в класирането – Милан не успя да победи гостите от Аталанта на „Сан Сиро” - 0:0, а Емополи се наложи над Каляри с 2:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови