Ювентус спечели дербито с Интер и докосва шеста поредна титла

OFFNEWS 06 февруари 2017 в 01:23 1958 0

Ювентус спечели с 1:0 като домакин голямото дерби на италианския футбол срещу Интер от 23-тия кръг на Серия А. Единственият гол в мач бе отбелязан в 45-ата минута, когато Хуан Куадрадо намери мрежата на Самир Ханданович с мощен изстрел от над 20 метра.

Двубоят бе много качествен с куп положения пред двете врати, но и много нервен, като главният съдия Никола Рицоли показа 7 жълти картона и 1 червен в добавеното време на хърватина Иван Перишич от състава на Интер.

С успеха Ювентус затвърди лидерската си позиция в класирането в Серия "А" с 54 точки от 22 мача, 6 повече от втория Наполи и 7 пред третия Рома. Интер пък е на пета позиция с 42 пункта.

Още от първите минути двата отбора предложиха зрелищен футбол, а головите ситуации следваха една след друга пред двете врати. Интер започна по-активно срещата, като играчите на Стефано Пиоли опитаха да пресират съперника си дълбоко в неговата половина. Първият шанс за гол обаче се откри пред Ювентус, когато в 13-ата минута Пауло Дибала с мощен удар с левия крак разтресе напречната греда на Интер.

"Нерадзурите" отговориха бързо и в 19-ата минута удар на Роберто Галярдини мина на сантиметри над горната греда на Джанлуиджи Буфон. Три минути след това и Жоао Марио пробва късмета си, но ударът му мина встрани от гредата. В 28-мата минута Галярдини отново бе близо до гола, но изстрелът му с глава бе право в Буфон. Отново италианският страж на "старата госпожа" трябваше да се намесва в 34-ата минута, след като този път изстрел на Иван Перишич с глава летеше опасно към мрежата на домакините.
Минута след това нападелят на Ювентус Марио Манджукич отигра центриране на Миралям Пянич отдясно, но ударът му в далечния ъгъл премина покрай вратата на Самир Ханданович.

Отново Буфон бе принуден да се намесва в следващата атака след удар на Антонио Кандрева, а малко след това и капитанът на Интер Мауро Икарди пропусна да се разпише.
Минута преди края на полувреме Ювентус получи правото да изпълни свободен удар на ъгъла на наказателното поле, след като Галярдини фаулира Манджукич. За топката застана Пянич, който стреля в левия ъгъл на вратата на Интер, но Ханданович със сетни сили достигна топката, която се отби в гредата и излезе в корнер. При последвалото изпълнение Перишич изчисти топката към дъгата на наказателното поле, където тя бе намерена от Хуан Куадрадо, който с топовен изстрел откри резултата - 1:0 в полза на Ювентус.

Високото темпо на игра не спадна и през втората част, като положения и пред двете врати не липсваха.

Миралем Пянич пропусна да покачи на на 2:0 в 54-ата минута, но останал сам срещу Ханданович би право в него. Поздравления за намесата си трябва да получи и словенският страж на Интер, който спаси сигурен гол.

В 59-ата минута Галярдини отново стигна пръв до топката след ипзълнение на корнер, за изстрелът му и този път не намери врата на Ювентус. Мауро Икарди пропиля добра възможност в 68-мата минута, когато предпочете да стреля от границата на наказателното поле, вместо да потърси навлизащия на скорост по дясното крило Жофри Кондогбия.
Хейсон Мурийо също пробва късмета си в 81-вата минута, но ударът с левия крак на бранителя на Интер мина високо над вратата на Буфон.

През цялото второ полувреме Ювентус дебнеше на контраатаки и при една такава Манджукич можеше да отбележи в 87-мата минута, но Ханданович изби с вещина в корнер.
В заключителните секунди срещата се изнерви, а главният съдия Рицоли показа директен червен картон на Перишич заради остри реплики, след като реферът отсъди фал в полза на Ювентус, докато играчите на Интер претендираха за дузпа при падане в наказателното поле да двама играчи на домакините и на един на гостите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!