Филм на ВВС за руските хулигани разпали страстите

OFFNews 16 февруари 2017 в 15:35 7421 2

Отношенията между Русия и Англия отново се опънаха след излъчването на анонс за нов документален филм, посветен на руските хулигани.

Лентата е посветена на предстоящото догодина световно първенство по футбол, на което Русия е домакин. Авторите на филма се срещат с хулиганите от фракцията "Касапите от Орел", които стояха в основата на нападенията над английски фенове в Марсилия по време на Евро 2016.

Тогава пострадаха над 100 поданици на кралицата, а двама бяха пратени в кома. Руснаците се заканват да устроят много "топъл" прием на англичаните, а съветът, който авторите на филма дават на сънародниците си е да не ходят в Русия.

Това би сринало тотално сметките, защото обикновено английските фенове харчат най-много пари на големи първенства.

"Абсолютна провокация и нагнетяване на напрежението. Англичаните не могат да преживеят, че загубиха правото да организират Мондиал 2018 от Русия и се занимават с художествени измислици, за да ни дискредитират.

Призоваваме всички да дойдат и да се убедят, че сме организирали едно отлично световно първенство", коментира председателят на комитета по безопасност и работа с феновете към Руския футболен съюз Владимир Маркин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

2

Бухльо

17.02 2017 в 11:22

Като вземете бележка от коментар и се поправите, ме радвате, браво! :)
Нищо, че "Касапите от Орел" са от град Орел, а тези на снимката са фенове на московски отбор. Нейсе, става и така :)

15509

1

Бухльо

16.02 2017 в 15:46

А защо сте сложили снимка на английски футболни хулигани? То верно, че всички хулигани са една стока нещастници, но пък се предполага, че вие трябва да поднасяте достоверна информация, не ли?