Челси показа на Тотнъм кой е номер 1

OFFNews 22 април 2017 в 21:11 2591 0

Снимка FC Chelsea

Челси изхвърли Тотнъм от полуфиналите за Купата на Англия и взе сериозно психологическо предимство в битката за титлата. "Сините" биха 4:2  страхотен мач на "Уембли" и чакат пак там съперника от утрешния мач между Арсенал и Манчестър Сити. 

Антонио Конте прояви тънка тактическа мисъл, заради която взе мача. Той остави сред резервите Диего Коста и Еден Азар. Мнозина помислиха, че италианецът отписва срещата, залагайки на резерви в атака. 

Нищо подобно! Челси на два пъти повеждаше в резултата чрез бразилеца Вилиян. Дежурните голмайстори Хари Кейн и Деле Али изравняваха за Тотнъм.

Влезлият като резерва Азар обаче прекърши "шпорите". Първо той вкара с удар от 16 метра, след като защитата на Тотнъм не изби добре топката - 3:2 за Челси.

После белгиецът чукна към Неманя Матич за четвъртия гол. Сърбинът вкара по фантастичен начин! Левачката му намери точно сглобката на вратата. Всичко беше ясно и феновете на Тотнъм започнаха да се разотиват по домовете.

Тимът от Северен Лондон върви убедително към титлата "неудачник на турнира". "Шпорите" губят седми (!) пореден полуфинал.

Припомняме, Челси води с 4 точки на Тотнъм в първенството. До края остават 7 кръга, като програмата на "сините" е далеч по-лека. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови