Борусия: Атентатът е зад гърба ни, искаме скалпа на Монако

OFFNews 19 април 2017 в 17:48 1584 0

Атентатът на ислямисти от миналата седмица е зад гърба на футболистите и ръководство. Това заяви треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел преди срещата-реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Монако тази вечер.

"Инцидентът е минало за нас и сега сме по-стабилни емоционално. Случилото се миналата седмица ни направи по-силни, а сега ни остава само да играем добре и знам, че ще направим. Готови сме и сме концентрирани", каза Тухел.

Както е известно, автобусът на "жълто-черните" бе атакуван и като по чудо мина без жертви. Германският отбор има тежката задача да търси победа с два гола разлика на стадион "Луи II", след като в първата среща на свой терен допусна загуба с 2:3.

Проблемите в Монако са в защитата. Тимът на треньора Леонардо Жардим е допуснал цели 15 гола в мрежата си през този сезон в турнира на шампионите - най-много от всички отбори, които достигнаха до 1/4-финалите.

Френският специалист все още не смята, че тимът му се е класирал напред в Шампионската лига и иска от своите футболисти да покажат същата игра, както в първия мач.

"Няма да променим отношението си. Все още нищо не е решено и трябва да играем нашата си игра, както го правим от началото на сезона. Нужно е да поддържаме високия стандарт. Ние сме отборът с най-много мачове в Европа, но смятам, че играчите са подготвени", сподели Жардим.

В състава на домакините се завръща Тиемуе Бакайоко, след като пропусна първата среща заради наказание. Днес пък аут е Фабиньо заради натрупани картони. В групата се завръща и Бенжамен Менди.

Тухел няма да може да разчита на контузеният Марк Бартра. Добрата новина за треньора обаче е завръщането на Марко Ройс, който е напълно възстановен и готов за игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови