Бивш левскар се обеси в Швейцария

OFFNews 20 май 2017 в 09:31 20116 1

Бившият чешки защитник на Левски Давид Бистрон е сложил край на живота си, като се е обесил. Трагичната новина разтърси чешкия футбол, където 34-годишният Бистрон е познато име.

Той е бил шампион на страната с Баник Острава, а с Виктория Пилзен игра и в Шампионската лига. С името му е свързан и допинг скандал. Бистрон изтърпя 24-месечно наказание заради употреба на допинг.

Той даде положителна проба за метамфетамин на 23 ноември 2011 година след срещата от груповата фаза на Шампионската лига между БАТЕ Борисов и Виктория Пилзен в Беларус. 

Бистрон беше част от Левски през сезон 2008/2009 година, като записа 26 мача, в които отбеляза два гола. Той беше привлечен за 430 000 евро, но не се наложи в състава и беше преотстъпен в родината си, където стана основна фигура в редиците на Виктория Пилзен.

Трагедията с Бистрон идва само месец, след като и друг бивш играч на Виктория Пилзен - Франтишек Райторал, сложи край на живота си.

Според публикации в Чехия, Бистрон се е обесил в мазето на дома си в Швейцария, като е оставил и предсмъртно писмо. Бившият играч на "сините" за последно е играл в швейцарските долни дивизии, като е имал и финансови проблеми. Той се е опитвал да уреди живота си извън футбола, но без успех, което явно го е тласнало към фаталното решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови