Бербатов се оплака: Харчат парите по кръчми, после искат билети

Извадих 30 000 лични пари за мача, даде пример нападателят

ОFFNews 26 май 2017 в 19:25 33533 2

Снимка Спортал

Българинът дава по 100-200 лева за пиене, но не обича да си купува билети. Справедливия извод направи Димитър Бербатов, коментирайки пред "Шоуто на Слави" предстоящия шоу мач срещу отбора на Фиго. Срещата е на 14 юни в София.

„Не знам дали хората си дават сметка, че организацията около един такъв мач е трудна. Трябва да помолиш да дойдат тези играчи, след това имаме разходи – организираме техните полети. Набираме средства чрез рекламодатели и партньори, за да може тези футболисти да дойдат”, каза Бербо.

"В България не се прави разлика между благотворително и комерсиално събитие. Ние билети не подаряваме. Хората са свикнали да се подаряват билети. Когато става въпрос за благотворително събитие отиваш и допринасяш за каузата. Отиваш и си дарител.

Аз, тъй като трябва да дам пример, сам си купувам билети за мача. Дал съм 30 хиляди лева. Когато някой ми каже - може ли да ми подариш билет, го считам като един вид незаинтересованост и ако щеш, обида.

Трябва да си малко заинтересован, да знаеш за какво става въпрос. А в същото време чета коментари какво се случва в България и по света - хора ритат хора в гърба. Тези хора са били деца. Ако са се грижели отрано за тях, нямаше да станат такива.

По-хубаво да дадеш 100 лева, 200 лева, ако имаш възможност и 1000 лева, а не да ги изразходиш в кръчмата за пиене и на другия ден да мрънкаш защо обществото ни е такова. Искаш да помогнеш, идваш на стадиона и даряваш.

Хем ще се забавляваш, хем ще помогнеш, и ще видиш световноизвестни футболисти. Ядосват ме хора, които не са информирани, както и тази мързеливост на хората в България. Те са свикнали да се подаряват билети за такова нещо. Това не е правилно”, допълни още Бербатов.

Нападателят обяви и кои млади таланти ще участват в мача освен националите Георги Миланов и Ивайло Чочев. честта беше оказана на Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов от ЦСКА-София, Божидар Краев от Левски, вдигналите Купата на България с Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и Антонио Вутов, 15-годишния талант на Локомотив (Пловдив) Ияд Хамуд, както и нападателя на Славия и голмайстор на националите до 19 г. Калоян Кръстев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови