Байерн отряза Гуардиола за национал, даде го на местен враг

OFFNews 10 януари 2017 в 20:36 3029 0

Байерн (Мюнхен) преотстъпи национала Холгер Бадщубер на Шалке 04 до края на сезона, съобщиха официално двата клуба. До няколко дни 27-годишният защитник ще премине необходимите медицински прегледи в новия си тим.

Защитникът имаше оферта и от Пеп Гуардиола за Манчестър Сити. Баварците обаче дадоха Бащубер на един от най-големите местни врагове, но не е и на бившия треньор.

"Благодаря на Байерн, че изпълни желанието ми. Искам да натрупам игрова практика и чакам с нетърпение да се присъединя към Шалке", заяви Бадщубер. В същото време той подписа нов договор с Байерн до 30 юни 2018 г., след като досегашният изтичаше в края на шампионата. Освен Манчестър Сити немските Хамбургер ШФ и Волфсбург бяха другите кандидати за бранителя.

В същото време Байерн  би 5:0 в първата си контрола за 2017 г. Отборът на Карло Анчелоти отупа елитния белгийски АС Еупен в двубой в Доха, където баварците са на лагер. Изгря 18-годишният нападател Фабиан Бенко, който вкара два гола. По веднъж се разписаха Матс Хумелс, Артуро Видал и Дъглас Коща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови