Арсенал с последен шанс да спаси сезона

OFFNews 27 май 2017 в 14:40 2100 1

Арсенал се хвърлят с всички сили за триумф в Купата на Англия тази вечер, след като изпращат разочароващ сезон, в който за първи път от 19 години не съумяха да се класират за Шампионската лига.

Възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер така и не успяха да стигнат до топ 4, но могат да зарадват феновете си със спечелването на втория по значимост трофей в Англия. Ако успее, тимът ще има общо 13 купи - с една повече от Манчестър Юнайтед, и ще излезе начело във вечната ранглиста на турнира.

Пред треньора на Челси Антонио Конте се открива невероятната възможност да спечели дубъл в своя първи сезон в английския футбол. Но италианецът има трудната задача да приземи своите играчи след спечелената титла в първенството.

При победа на "сините" от Лондон днес, Конте ще стане петият италиански мениджър, който печели турнира след Джанлука Виали, Карло Анчелоти, Роберто Манчини и Роберто ди Матео.

За едва втори път в последните 35 години два отбора от столицата се изправят един срещу друг във финала за Купата на Англия. За последно това се случи през 2002 година, когато Арсенал спечели на финала с 2:0 именно срещу Челси и по този начин воденият от Арсен Венгер отбор триумфира с дубъл.

Символичните домакини ще бъдат днес без контузените Санти Касорла, Габриел Паулища и Шкодран Мустафи, както и без наказания Лоран Косиелни, докато шампионите са в оптимален състав и нямат никакви кадрови проблеми.

Днешната среща е много по-специална за Джон Тери, тъй като това ще бъде неговият последен мач за "сините" от английската столица и след това той ще напусне тима. Финалът за Купата на Англия е тази вечер от 19:30 на стадион "Уембли".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

27.05 2017 в 15:43

Арсенал е голям и титулуван отбор, заслужаващ купата. Най-приятелски им пожелавам успех, въпреки, че синьото ми сърце принадлежи на Челси и ще тупти за него!

Поздрав!