Алишер Усманов предложи 1 милиард паунда за Арсенал

Ивайло Йолчев 20 май 2017 в 09:18 3746 1

Руският олигарх Алишер Усманов направи оферта от 1 милиард паунда за дяла на Стан Крьонке в Арсенал. Етническият узбек, който търгува с метали и какво ли не, притежава 30 процента от лондонския клуб. Американецът обаче контролира управлението с 67 процента.

Новината е на "Financial Times", така че не подлежи на съмнение. Според медията Крьонке още не е отговорил на офертата. Американският спортен магнат не дава признаци, че се интересува от продажба в този момент.

Двамата акционери не се понасят особено. Усманов твърди, че в Арсенал не се инвестират достатъчно пари. Усманов говори пред Bloomberg миналия месец и обвини за разочароващия сезон точно Крьонке.

"Не мисля, че само Арсен Венгер трябва да бъде обвиняван за случващото се", каза Усманов, "Отговорност носят Бордът на директорите и главният акционер".

Арсенал е на път да остане за първи път извън топ 4 в ерата "Венгер" и да се прости с Шампионската лига. Това ще доведе до около 50 милиона паунда загуби.

За Усманов това едва ли е проблем. Състоянието му се оценява на над 18 милиарда долара, което го прави най-богатият руснак и вторият по пари жител на Обединеното кралство. Той притежава куп бизнеси и извън индустрията с метали.

Президент е на международната федерация  по фехтовка и като такъв идваше няколко пъти в България. От 1992 година е женен за легендата на руската художествена гимнастика Ирина Винер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

20.05 2017 в 09:41

НУ АЛИШЕР......ВПЕРЕЕЕЕД......
ПРЕКРАСНА ВЕСТ ЩЕ Е ЗА ИЗТЕРЗАНИТЕ НИ ОТ БЕЗТИТЛИЕ ДУШИЧКИ АРСЕНАЛСКИ.....
Дай Боже чифутчетУ станчУ да се полакоми на тез ВОИСТИНА много пари......и да ни отърве от присъствието си, а аз не се съмнявам, че Усманов ще върне Арсенал обратно там където Историята и традициите повеляват!!