Александър Станков пое тима на Божинов в Китай

ОFFNews 23 май 2017 в 14:11 2926 0

Снимка БНР

Огромно признание за един от най-добрите ни треньори Александър Станков. Кадърът на ЦСКА беше назначен начело на китайския Мейджоу Хака, където играе българският нападател Валери Божинов, информира сайтът на китайската втора дивизия.

Отборът се намира на 13-о място във втория ешалон на азиатската страна и очакванията на ръководството са доста по-сериозни. Затова и се наливат солидни пари. Заплатата на Божинов, например, е 1 милион евро на година.

Мейджоу Хака има едва две победи в първите 10 мача от сезона и е вкарал само 9 гола. Три от попаденията са дело на Валери Божинов. Тимът е само на две точки от зоната на изпадащите.

53-годишният Станков първоначално ще бъде назначен за технически директор, но реално ще се занимава с треньорската работа в тима. В паузата ще бъде заявен във федерацията като треньор.

Дашо се връща за трети път в Китай, като преди това водеше с успех Далиен Аербин и Хънан Билоус. У нас беше начело на ЦСКА, Локо Пловдив, Черно море. Той е син на легендата на "червените" Борис Станков, който през лятото беше сред учредителите на ЦСКА 1948.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови