100 души се бият до кръв на мач в Своге, полиция едва ги спасява

Искат да ни изхвърлят служебно от битката за "В" група, подозира Христо Йовов

ОFFNews 29 май 2017 в 14:28 10010 1

Снимка vitoshanews.com

Един от футболистите на Торнадо показва раните си

Невиждан бой между играчи и публика прекрати мач от софийската областна група със значение за влизане във "В" група. Става въпрос за дербито между Своге, където шеф е Христо Йовов, и Торнадо от село Безден.

Близо 100 души - футболисти, треньори и фенове се млатиха на терена след дузпа в 82-ата минута. Наложи се да идват полицейски подкрепления, за да спрат екшъна.

„Мачът беше на практика от значение за първото място. Иначе нито ние, нито домакините имат право да играят в баражите за класиране в Югозапданата Трета лига, защото не отговаряме на лицензните изисквания.

В никакъв случай не съм очаквал да се случи този грозен инцидент“, разказа президентът на Торнадо Красимир Гачев пред vitoshanews.com.

Гостите повеждат с 2:0 до почивката. „Това вбеси футболистите на Своге. Един от тях скочи с бутоните в корема на нашия състезател. Можете да видите и снимките. На полувремето Христо Йовов и вратарят на домакините започнаха да заплашват главния съдия.

Крещяха му, викаха му…Човекът може би се уплаши и през второто полувреме „обърна свирката“. Натика ни в нашата половина и фаул, фаул…все в наша вреда. Своге ни изравни – 2:2.

В 82-ата минута реферът подари дузпа на съперника за едно смешно падане на Йовов в пеналта. Един от нашите футболисти в яда си изрита топката в публиката.

На терена нахлуха няколко яки момчета и го набиха. Настана масово меле на игрището. Аз влязох, зада се опитам да разтърва биещите се, а не да търся сметка от съдията. Реферът явно се изплаши от публиката и реши да прекрати мача.

Добре, че на стадиона пристигнаха още полицаи, които успяха да поуспокоят обстановката и успяхме да си тръгнем нормално от Своге“, обясни Гачев своята версия за инцидента.

Пред OFFNews обаче Христо Йовов отрече версията на Безден. "Става въпрос за тясно скроени хора. който ме познава, е наясно, че никога няма да искам влизане с нефутболни средства", заяви бившият футболист на Левски.

"Нарочно поставят името ми на първо място, за да търсят ефект. Истината е, че моята намеса спря по-страшни последствия. Всичко тръгна от техен футболист. 

Играчите започнаха да се бутат, удари нямаше. После обаче сигурно на терена се появиха сто човека, няма как да видя кой какво е направил", каза Йовов пред медията ни.

Според него всичко се прави умишлено, за да може Своге да бъде изваден служебно от предстоящия бараж за "В" група срещу Елин Пелин.

"Аз се съгласих да помагам на Своге с най-чисти намерения, защото отборът е от местни момчета. Ритаме за удоволствие, не гоним на всяка цена класиране. Но някои хора избиват комплекси, спирам да им отговарям, няма нужда", каза Йовов.

За разлика от другите групи в България, където трудно намират желаещи за влизане във "В" група, в Софийско става кърваво.

Екшън се очаква още в събота на баража между ЦСКА 1948 и Надежда Доброславци. И двата тима тима искат да се качат нагоре. Срещата вероятно ще е от 16,00 ч. на перфектния стадион в Бистрица.

В първи плейофи ЦСКА 1948 отстрани 4:1 Локо БДЖ в мач с по един червен картон за съперниците. Любопитното е, че за жепейците като резерва се появи новият, стар шеф на БДЖ Владимир Владимиров.

Надежда Доброславци пък надви 4:3 Витоша Бистрица 2 и ще търси реванш срещу "червените" за драматичното отпадане в турнира за Купата на аматьорската лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8005

1

Petar Ivanov

29.05 2017 в 17:29

Искам да кажа какво видях аз!След нахлуване на Христо Йовов по крилото в наказателното поле беше извършено нарушение срещу него,всичко си беше наред,но от футболистите на Торнадо Безден отиде при легналия футболист на отбора на Своге защото според него лесно е паднал в наказателното поле (симулация).Почнаха да бутат играча на Своге противникувите футболисти и стана разправия между двата отбора,след което се стигна до сдърпвания!Всичко беше наред,феновете на Своге чакаха да видят изпълнението на дузпата,атмосферата беше уникална,но един от играчите на Торнадо изрита топката извън стадиона,след което футболистите на Своге искаха да попитат защо е изритал топката и се стигна след това да така нареченото меле,играч от отбора на Безден посегна на играч на Своге и ръководствата на двата отбора искаха да ги разделят,но тъй-като през целият мач играч на Безден го наблюдавах как дразни публиката на домакините и съответно част от феновете влязоха с една или друга цел,но до колко разбрах аз и попитах повечето целтта им е била да разделят играчите и да се изпълни дузпата все пак мача беше къч 83 минута при резултат 2:2,но играчите на Безден решиха да нападнат и публиката и след това съответно дойдоха около 3 4 полицай,обстановката се успокой,но от моя гледна точка аз лично не подкрепям нито един от двата отбора просто видях,че има мач и реших да погледам,но мисля,че всичко това стана от лошото държание от страна на Торнадо Безден,през целият мач псуваха съдията и подобни,това не трябва да бъде оставено така,и от неутрална страна мисля,че трябва да има служебма победа за отборът от Своге!