Нови 10 българи са задържани на летище в Париж

OFFNews 08 май 2020 в 23:08 3173 0

Нови десет български граждани са пристигнали на 7 май на летище "Шарл де Гол" и не са допуснати в Париж, съобщиха от българското външно министерство.

Сънародниците ни са настанени в административен център за чужденци. Предоставят им се храна и вода. Разговаряли са с консула ни в Париж Милена Узунова на 7 и 8 май. На 8 май българският консул е провела разговори с техни роднини, обяснила е какви са изискванията на френските власти за влизане в страната.

Утре, 9 май, има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни при наличие на места и съгласие от тяхна страна.

МВнР на България препоръчва да не предприемате пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително! Българските консули и дипломати не могат да отменят Вашата карантина, наложена в чужда държава. Не можем и да осигурим Вашето придвижване, ако то е забранено със заповед, закон, декрет или друг нормативен акт в приемащата държава, предупреждават от външното ведомство.

От 8 април Френската република разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници.

Тази информация е поместена, както на сайта на МВнР в рубриката "Коронавирусът-какво да правим", така и в рубриката Съобщения на Ситуационен център относно Франция, така и на сайта на българското посолство във Франция, допълват от МВнР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови