Сезонът във Формула 1 стартира в Австрия през юли

OFFNews 27 април 2020 в 14:49 4847 0

Изпълнителният директор на Формула 1 Чейз Кери заяви, че в организацията планират сезон 2020 в най-популярния моторен спорт да стартира на 5 юли в Австрия и да продължи до средата на декември месец.

Думите му идват малко след отпадането на Гран при на Франция от календара. То беше планирано за 28 юни, но в страната забраната за масови прояви беше удължена до средата на юли.

"Нашата цел е да започнем сезона в Европа през юли, август и началото на септември, като стартът да бъде даден в Австрия в уикенда между 3 и 5 юли", заяви Кери.

"През септември, октомври и ноември ще има състезания в Азия и Америка, а сезонът може да завърши край Персийския залив с Гран при на Бахрейн и Гран при на Абу Даби. При такъв сценарий може да имаме между 15 и 18 състезания", добави Кери, като уточни, ча такъв календар не е финализиран все още.

В същото време организаторите на Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун" на 19 юли заявиха, че стартът ще бъде пред празни трибуни, ако изобщо се проведе.

Ако няма старт на Острова, то второто състезание от Формула 1 през сезона ще се проведе отново в Австрия на 12 юли на същата писта - "Ред Бул Ринг".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови