Ердоган обяви звезда на НБА за въоръжен терорист

Идвам в Турция, за да се изплюя в грозните ви лица, закани се Енес Кантер

OFFNews 27 май 2017 в 11:15 2847 0

Снимка thunder.clutchpoints.com

Звездата на НБА Енес Кантер вече е издирван в родната му Турция, след като властите го обвиниха, че членува в антиправителствена "терористична група". Центърът на Оклахома не само не се разтревожи, но се изсмя на Ердоган и компания.

Турският вестник "Daily Sabah" съобщи за издадена заповед за арест на Кантер. Според изданието баскетболистът е член на "въоръжена терористична организация". Името на групата не се споменава.

Повечето хора вярват, че преследването на Енес се дължи на симпатиите му към религиозния водач Фетулах Гюлен. Последният е сериозен критик на управлението на президента Ердоган.  

Енес Кантер се подигра на заповедта за арест с пост в Туитър: "Не може да ме хванете. Ха -ха-ха! Не си губете енергията. Аз ще дойда в Турция, за да се изплюя в грозните ви, изпълнени с омраза лица".  

Както съобщихме, Енес Кантер беше задържан на летището в Румъния, след като се оказа, че властите в родината му са анулирали паспорта. Той все пак продължи към САЩ, където вече е подал молба за гражданство.

Припомняме, Ердоган обяви за свой враг и най-голямата легенда на футбола Хакан Шукур. Бившият голмайстор на Галатасарай също живее в САЩ и симпатизира на Гюлен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови