Наемане на професионални Вик услуги в София – на какво да обърнете внимание

OFFNews 21 май 2020 в 17:24 3028 0

Съществуват разнообразни и широкоспектърни ВиК услуги в София, но се оказва, че онези, които са с опция за извършване по всяко време на денонощието са приоритетни за клиентите. Разбира се, че няма как да бъдат предвидени каквито и да било битови аварии и дори да сте проявили разум и да сте застраховали имуществото си това на практика не означава, че ще се намалят проблемите и ще се намали възможността от ползването на ВиК услугите. Да се наеме опитен и коректен водопроводчик е въпрос на добра преценка, анализ на услугите и експедитивността, с която са известни специалистите от бранша. За да намалите грешките обаче и да изпитате максимално удовлетворение от извършената ремонтна дейност е важно да се обърне внимание на някои основни детайли. Именно с тях ще ви запознаем в следващите редове.

Най-често ползваните ВиК услуги от софиянци

Нямат край битовите неволи. Ако сифона на банята е запушен знаете, че трябва да ползвате препарат. Но ако и това не помогне то ето, че другата ви опция е наемане на водопроводчик. Друг водопроводен проблем, който може да ви навести са течовете. Толкова често явление са тези битови аварии особено при старите жилищни блокове и кооперации. В дома винаги има нужда нещо да се поправи и сръчните от вас вероятно си спестяват не малко разходи, но пък други предпочитат да си платят и така да си гарантират качествена услуга. При използване на вик услуги в София е важно да проучите предложенията в сектора детайлно. Все пак това е човек, който ще допуснете в дома си и да му се доверите, така че има смисъл от това де се поразровите във виртуалното пространство и да се съсредоточите именно върху екип или водопроводчик, който да се справи с възложената работа.

А гамата от ВиК услуги наистина е необятна. Някои от тях споменахме, а за други дори не сте и подозирали, че могат да ви потрябват. Ето един пълен списък с най-търсените услуги от домакинствата от София като причините са не само в тяхната специфика, но и желанието на клиентите да се отърват бързо от появилите се аварии:

- Цялостно изграждане на ВиК инсталация.

Обикновено това се отнася за строителството на нови жилищни сгради, при които се изисква спазване на строги правила за следване на проекта, който е заложен в частта ВиК;

- Монтиране и узаконяване на водомери.

В следствие на изградената ВиК система е ясно, че всяко домакинство от София, което желае да ползва битова вода е нужно да си плаща. А самото изчисление на потребеното количество се осъществява именно чрез водомерите;

- Монтаж на бойлер, миялна машина, пералня.

Три основни и важни електроуреда, ефективно експлоатирани от домакинствата. За да няма риск от протичане и некоректно свързване както с водопровода и канализацията, така и с електропреносната мрежа е задължително да се ползват професионални ВиК услуги;

- Монтаж и поставяне на санитарен фаянс.

Наистина тук има страшно много неща, които имат нужда от компетентна работа. Д се монтира душ кабина, вана, смесители, хидромасажен душ дори поставките за козметиката изискват прецизна работа;

- Отстраняване на течове.

Изпуснали уплътнения, спукани тръби, износена и амортизирана ВиК инсталация са също част от онези услуги, при които е важно да използвате професионални услуги.
Това са основните и често търсени ремонтни дейности от софиянци. Тъй като за битовете неволи се оказваме не винаги подготвени е препоръчително винаги да разполагате с телефон на екип, който има възможност за 24 часова работа.

Водопроводните щрангове – аварии, които спешно се нуждаят от подмяна

Акцентирахме върху това, че течовете са сред основните аргументи, които могат да се окажат причина да потърсите водопроводчик. Знаете ли обаче, те има такива ситуации, при които нуждата от екип е повече от задължителна. Тук само един водопроводчик няма да успее да се справи със сложната ситуация, в която са ви поставили дефектните вертикални и хоризонтални щрангове и именно затова е решаващо да бъде нает екип, който е специализиран и имат достатъчно опит в намирането на решения със смяна на щрангове в София.

Ако се питате как да сте сигурни, че има дефекти в щранговете то ето ги няколко от моментите, които биха ви помогнали в това да се уверите в тяхната неефективна работа:

- Мътна вода;
- Ниско налягане, което затруднява работата на електроуредите като бойлер, миялна машина и пералня;
- Утайки от ръжда;
- Чести аварии и течове в общите части на входа на кооперацията;
- Повишена влажност;
- Наводнения в апартаментите.

Дори един от симптомите да са налице е важно да се обърнете към фирма, която е добре запозната с отстраняването на подобни проблеми. В София старите жилищни блокове често свикват общо събрание и се налага да вземат решение за това да бъде подменена цялостно инсталацията от вертикални и хоризонтални щрангове.

Етапи за провеждане на услугата „смяна на щрангове“

Ако са налице явни причини за наемане на екип по Вик аварии то ето и какво да очаквате от ремонтните работи:

- Оглед на дефектните щрангове;
- Оценка на състоянието им;
- Демонтаж на старите дефектни щрангове;
- Почистване на инсталацията;
- Избор на нови щрангове (обикновено от полипропилен);
- Монтаж на щрангове;
- Укрепване на щранговете за стени, таван или под;
- Поставяне на изолации там където са необходими;
- Тестване на системата за течове и добро ниво на налягане;
- При нужда се извършва обезвъздушаване;
- Издаване на обекта.

Не е за подценяване работата на наетия професионален екип. Имайте предвид, че наистина когато се касае за високи показатели и дългогодишна гаранция на проведените ремонтни работи няма фирма от София, която да подложи на съмнение своята репутация. Разбира се, за това плащате и съответната цена, така че при офериране се запознайте с основните провеждани мероприятия както и вложените материали.

Цената на услугата смяна на щрангове в София се определя от:

Вид на щранговете Дължина на подменяните тръби Цени
Вертикални На етаж 250 до 450 лв.
Хоризонтални На жилище От 80 до 160 лв.

Цените са базови и може да се окаже, че сумата е по-висока при извършване на услугата с оглед на това, че ремонтните дейности са много по-сложни от очакваното. Де факто се налага водопроводчиците да работят повече часове за качественото провеждане на ремонта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови