Меката мебел – важната фокусна точка в дневната

OFFNews 21 май 2020 в 18:01 4989 0

Няма къща или апартамент, в който да няма мека мебел. независимо от това каква е разполагаемата квадратура все намираме начин да открием подходящото за дома си решение. меката мебел е не просто обзавеждане, а е мисия отговаряща на мечтата ни за комфорт и приятни усещания. В грижата за тялото, отмора и релакс днес ще представим интересни решения, които да се адаптират и към вашите лични потребности, защото меката мебел във всичките си форми и варианти е сред любимите и предпочитани методи за обзавеждане на зони, предназначени за спокойно и пълноценна почивка.

Широката гама от продукти, които се ползват с уважение от категориите „мека мебел“

Атрактивни, функционални и удобни – това си представяте и вие, когато някой спомене, че се нуждае от нова мека мебел. Разнообразието от продукти на пазара е доста впечатляващо и едва, когато самите ние сме поставени пред избор осъзнаваме, че не сме съвсем подновени за вземане на окончателно и правилно решение.

За да бъдете сигурни и вие, че точно тази мека мебел е обзавеждането, което ще прилепне идеално в дневната или хола е добре детайлно да се запознаете с основните видове мека мебел и техните технически показатели. Няма да се впускаме в детайлно изброяване, защото един ден няма да ни стигне в обяснения, но ще фокусираме към основните вариации, които намираш приложение и са достатъчно адаптивни към всеки тип пространства – дневна, детска стая, хол, дори офис:

- Канапета.

Продукт, който се отличава с невероятна елегантност и артистичност. Интереса към канапетата е базиран върху техния обран и семпъл вид. Тай като габаритните им размери са доста по-миниатюрни от останалите видове мека мебел, представени на пазара това реално ги прави феноменално адаптиращи се към всякакви пространства;

- Дивани.

Категорията дивани включва широк диапазон от мебелни решения. Ако си направите труда да разгледате предлаганите в кой да е онлайн магазин дивани ще осъзнаете, че те се отличават един от друг по размер, форма, функционалност, материали за пълнеж, тапицерия и много други. Това е най-голямата категория мека мебел, която може да затрудни в избора дори професионален и опитен дизайнер;

- Холни гарнитури.

Леко позабравена категория мека мебел, която обаче в осъвременения си вариант може да намери приложение в жилища, които се радват на просторна дневна. Така, че ако и вие се причислявате към тях и освен това обичате да каните гости в дома си това е идеалното решение, което ще изпълни интериора с естетика и комфорт. Гарнитурите се предлагат в различни комбинации, но най-честите са с диван, два фотьойл и две табуретки. Естествено, че това не ви ограничава при възможност да изберете два или повече дивана с различни размери;

- Фотьойл.

Ползва се или като опция за допълнително разтегателно легло или като място за индивидуална почивка. Въпрос на личен избор.
Обхвата на термина мека мебел наистина е невероятен, но най-голямо внимание заслужават диваните като изискан избор, който може да преобрази максимално холния ви интериор.

Видове дивани с приоритетни характеристики за дома

В наше време дивана се приема като мебел, задължителна за дневната или хола. Неговата централна роля в подобряването на домашния ни комфорт е доказателство за значимостта му и оправдания интерес на клиентите. Както вече споменахме сред множеството от предложения за мека мебел именно диваните биха ни затруднили по отношение на избор на съответниня вид, тъй като при тях има не малко фокусни точки, които са важни спрямо потребностите на домакинствата.

Главно видовото разнообразие на диваните изглежда така:

- Г-образни или още популярни в търговската мрежа като ъглови дивани;
- П- образни дивани;
- Прави дивани – двойка, тройка или четворка;
- Овални дивани, наподобяващи ъгловите и П-образните, но в заоблена форма.

Това е класифициране на диваните според тяхната форма, което е от особено значение за това как и къде ще ги позиционирате. Класифицирането на този вид мека мебел не е случайно според размера и дизайна им, защото все повече клиенти залагат на решения, които са наистина максимално функционални и адаптивни.

Ъгловите дивани – защо се радват на най-висок ръст продажби

Първия вид диван, който споменахме са именно ъгловите. Това не е случайно, защото се оказва, че като процент на продажбите спрямо останалите видове тук наистина те нямат конкуренция. Причините ъгловите дивани да са толкова предпочитани и популярни след клиентите са няколко:

- Те са адаптивни;
- Лесно се приспособяват към всякакви пространства с различна квадратура;
- Предлагат се с множество функции;
- Сравнително достъпни са като цена;
- Предоставят достатъчно места за сядане, които са аналогични с тези на холна гарнитура.

Тривиални, но пък достатъчно реалистични причини, които да наклонят везните и при подбора на вашия нов диван. за да не допуснете обичайните грешки, които са характерни за този вид покупки обаче следва да се фокусираме и върху някои съществени насоки:

- Материали за основата. Ъгловите дивани са сред ефективно ползваните от цялото семейство и естествено от гостите, които каните. Заложете на такъв със здрава рамка, която да може да понесе натоварването. Не подценявайте и сглобките. Изработката о професионален екип с дългогодишен опит ще гарантира здравината на изделието;

- Тапицерия. Това е видимата част на дивана, която се подлага на замърсявания от различен тип. За да сте сигурни, че винаги ще изглежда като нов ъгловия ви диван е желателно да изберете такъв тип дамаска, която лесно се почиства. Семействата с малки деца определено са наясно точно какво имаме предвид;

- Мекота. Едно е да седнеш в ергономичен диван, друго е той да е доста твърд и неудобен. Приоритет при избора на меката мебел е тя да бъде изпробвана. Така ще се уверите в пълноценното и невероятно меко изживяване и грижа, които тя ще предостави;

- Функциите. Накъде без функции особено при ъгловите дивани. А те наистина могат да ни предложат достатъчно екстри, които да изпълнят ежедневието ни със спокойствие. А главните функции и техните предимства са следните:

Функции при ъгловите дивани                                  Удобства
Сън / разтегателен механизъм -винаги имате на разположение удобно място за спане или настаняване на гости;
-спалните места в дома са с две повече, тъй като ъгловите дивани са удачни за ползване както от едно така и от две лица.
Ракла -прибирането на спалното бельо винаги ще бъде направено дискретно и незабележимо.
Релакс механизми -хит сред удобствата, предлагани от ъгловите дивани, предлагащи комфорт за цялото тяло и най-натоварените зони.

Поверете избора на идеалната мека мебел на производител, който ще гарантира нейното качество и дългогодишен комфорт. Заложете на модерен дизайн, здравина и функционалност – така ще получите обещаващо решение за организиране на най-натоварената домашна зона, именно дневната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови