В САЩ пишат: Нигерийския кошмар се беше готвил с нож и вилица

OFFNews 06 декември 2016 в 08:32 3822 1

Физическата форма на съперника на Кубрат Пулев в мача за интерконтиненталната титла във версия Световна боксова асоциация Самюъл Питър, познат с прозвището Нигерийския кошмар, предизвика много негативни коментари.

У нас всеки, осмелил се да изкаже мнение по въпроса бързо беше поставян в графата "хейтър", който не разбира от бокс. Оказва се, че и в известния американски специализиран сайт boxingnews24.com не са впечатлени от качеството на бокса в "Арена Армеец" и особено от подготовката на Питър за мача.

"Изглежда Самюъл Питър се беше готвил за този мач в кухнята с нож и вилица. Пулев е добър боксьор, но няма шансове срещу топбоксьорите в тежка категория. На него му липсват мощ в ударите и умения с дясната ръка. На 35 години той няма вече младостта, за да добави мощ. Пулев е вече завършен боксьор и едва ли ще промени нещо драстично", пише авторът Ерик Болдуин.

В коментарите под статията феновете обаче му напомнят, че и другите топбоксьори в момента - Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, не са срещали сериозни противници по пътя си към върха.

На Джошуа предстои първа доброволна защита на титлата във версия IBF на 10 декември в Манчестър срещу американеца Ерик Молина. При успех Джошуа ще се бие с Владимир Кличко, като мачът ще е през пролетта. Това беше потвърдено от мениджмънта на украинеца. В него ще бъде заложен и поясът във версия WBA.

Победителят ще играе с Уайлдър в обединителен мач за три пояса, тъй като американецът е носител на пояса във версия WBC. Четвъртата титла - тази на WBO, е вакантна и за нея ще се бият Джоузеф Паркър и Анди Руиз. Пулев е едва 10-и в тази ранглиста, но може да се изкачи бързо. Всичко зависи от пътищата, които ще избере мениджърът му Кале Зауерланд, който работи за мач за световна титла в София.

По принцип Кобрата вече е официален претендент за пояса на Джошуа, но ще трябва да почака поне още една година, докато стигне до мач за този трофей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови