Пулев: Тежката категория спечели от загубата на Кличко

OFFNEWS 18 януари 2017 в 11:25 3071 0

Снимка Ивайло Йолчев

"Тежката категория спечели от загубата на Владимир Кличко от Тайсън Фюри и овакантяването на титлите. Стана далеч по-интересно", коментира звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев при награждаването си за спортист на месец декември. Той получи златната значка на пресклуб "България" за девети път в кариерата си. Повече от него - 10, има единствено първата дама на спортната ни стрелба Мария Гроздева.

Пулев получи наградата заради победата си над нигериеца Самюъл Питър в София в двубой за Интерконтиненталната титла във версия IBF.

"Интерконтиненталният пояс не е просто един мач и мач срещу Самюел Питър. Това са всички мачове през годините, упорит труд и всички тези победи. Това ме доведе до класацията и до мача за интерконтиненталния пояс. Беше един хубав мач на родна земя, макар че бях контузен и имахме известни притеснения. Много се радвам, че така се разви мачът. Видя се, че самият Самюел Питър не беше особено добре подготвен, но той е опасен противник. Беше една наистина добра атмосфера, доколкото можах направих така, че дам максимално самочувствие на българите и на хората в залата.

Това не е единственият път, в който ще играя в България. Водим преговори и вероятно още следващия или по-следващия ми мач отново ще бъде на родна земя. Ще видим как ще се размесят картите. Всичко е въпрос на преговори, интереси и много пари. Но през месец април е напълно възможно да се случи такъв мач за мен в София.

Все по-големи и по-трудни са крачките към световната титла. Мисля, че имам още 1-2 стъпки до бой за световната титла. От мен ще дам каквото трябва, но в крайна сметка Господ решава. Но аз ще направя всичко възможно да направя един такъв бой, в който ще се стремя към победата. За мен е без значение срещу кого ще се изправя - аз съм състезател, обичам предизвикателствата. Това ме прави жив и щастлив. Никой от топ 10 не е за подценяване, това все пак е бокс", добави Кобрата.

"Всичко в професионалния бокс е движение на интереси. Чакам изхода на мача Антъни Джошуа - Владимир Кличко на 29 април в Лондон и аз ще играя с победителя. Той е задължен да се бие с мен до края на годината", каза още Пулев, чиято контузия в петата вече е отшумяла и той тренира на пълни обороти.

"Винаги съм се борил и ще продължавам да се боря за достъпни цени на билетите за срещите ми. За мача със Самюъл Питър имаше и билети по 20 лв. Какво са тези пари, стигат за едно кино", добави Пулев, който е много доволен от развитието на спортния си център в квартал "Хладилника". В него тренират и много деца и с тях се работи изключително професионално. При тренировките обаче лъсват с пълна сила проблемите в семейството, които имат малчуганите.

"Някои са подтискани, не им се дава шанс за изява. Треньорите ми са много опитни. Имаше идея за център и в друг град извън София, но засега няма да се осъществи", добави Кобрата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови