Перспективен боксьор беше застрелян в Чикаго

OFFNEWS 06 декември 2016 в 13:25 2739 0

Непобеденият на ринга американски боксьор в полусредна категория Ед Браун беше застрелян в Чикаго.

25-годишният спортист, който има 20 победи, от които 16 с нокаут, е бил в колата си, заедно със своята приятелка. От друг автомобил са открили огън по него.

Браун е бил улучен на много места, включително и в главата и е починал от раните си в болницата. Дамата му е ранена в крака. От полицията нямат версия за инцидента. Мениджърът му Камерън Данкин също е в недоумение кой би посегнал на Ед.

"Той беше едно чисто момче. В Чикаго започна да се стреля без всякаква причина. Не е бил бандит или свързан с разпространението на наркотици, той не се занимаваше с нищо нередно. Беше страхотно момче, чакаше го голямо бъдеще на професионалния ринг", коментира опечален Данкин.

Това е поредният инцидент с боксьор извън ринга. За цялата история на този спорт над 200 боксьори са били убити, като сред тях има и доста популярни имена като шампиона в тежката категория във версия WBO Кори Сандърс.

Белият южноафриканец стана жертва на случаен изстрел при опит за грабеж в ресторант, в който е празнувал рождения ден на племенника си. Кори е опитал да защити дъщеря си, като е прикрил със себе си тялото й. Той е откаран в болница, но лекарите отказват да го приемат и той губи много кръв и в крайна сметка умира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови