Кобрата и Питър се качват на кантара

OFFNEWS 02 декември 2016 в 10:03 8269 1

Боксьорите Кубрат Пулев - Кобрата и Самюъл Питър - Нигерийския кошмар ще се качат днес на кантара преди утрешния сблъсък в "Арена Армеец" за интерконтиненталната титла на световната боксова асоциация (WBA) в тежката категория.

Меренето ще се осъществи в 16 ч. и е на практика последната възможност двамата да се видят очи в очи преди битката на ринга.

Залогът за Кобрата в този мач е огромен, тъй като при победа той ще стане официален претендент за световните ттили в супертежка категория. Питър също е мотивиран, защото ще се върне в играта.

Коефициентите за успех на Кубрат му дават огромно предимство пред нигериеца (може да ги видите, като натиснете банера отстрани).

"Няма значение какви са коефициентите, които букмейкърите дават. Няма значение, че опонентът ти няма силна статистика. В случая ние имаме един много силен боец, питайте Кличко колко е силен Сам Питър. Все пак на ринга са двама боксьори и никой друг не е там, за да знае какво ще се случи", коментира промоутърът на Кобрата Кале Зауерланд.

Кубрат Пулев лично е водил преговори за евтини билети за първия си мач пред родна публика. Кобрата обаче не пожела да разкрие срещу какви хонорари ще се бият той и Самюел Питър в мача им за интерконтиненталната титла на WBA в събота в "Арена Армеец".

"Смятам, че парите в случая не са важни. Аз направих необходимото, за да се случи този мач и специално водих преговори да има билети за по 20-30 лева, колкото горе-долу струва едно кино. Не става въпрос за хонорари за милиони, но ако говорим за абсолютно цялото шоу, то тогава става въпрос за милиони. Няма какво да разкривам, тези неща не са толкова важни. Важно е, че се осъществява в България. Хората трябва да са доволни и смятам, че всички, които дойдат утре ще останат доволни", заяви Кобрата в студиото на "Здравей България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови