Истински нигерийски кошмар чака Кобрата

OFFNEWS 06 декември 2016 в 15:01 15854 0

Най-вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев - Антъни Джошуа, също е нигериец като Самюел Питър, но за разлика от него е истински кошмар на ринга.

Питър, когото видяхме в "Арена Армеец" в събота, имаше малко общо с боксьора, спечелил си прозвището Нигерийския кошмар преди години, когато беше в зенита на кариерата си. В София видяхме един напълнял Питър, който дори не доигра мача, а се предаде след третия рунд с оправданието, че е получил контузия в ръката.

Антъни Джошуа, който е носител на пояса във версия IBF, за когото Пулев е претендент, се бие под флага на Великобритания, но и двамата му родители са нигерийци, които са пристигнали на Острова от Африка.

Той е изключително атлетичен, а в мачовете си досега е доминирал над съперниците. Среща с него може да се окаже същински нигерийски кошмар за българския боксьор. Доста любопитна ситуация възниква около мястото, където Джошуа би могъл да проведе следващия си бой.

Мениджърите на Пулев ще се опитат да докарат мача в София. В същото време от Нигерия излязоха с оферта към Джошуа да излезе на ринга в родината на родителите си. Агентът му Еди Херн вече назова и цената, на която това може да стане факт.

"За 10 милиона долара Джошуа може да проведе там боя. Цената е добра, защото тези пари ние ще вземем от тв права във Великобритания. Нигерийците не могат да ни осигурят такива постъпления, но имат пари и ако извадят 10 милиона долара срещата е тяхна", коментира Херн пред "Дейли Стар".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови