Рекордни 90 000 фенове на Джошуа - Кличко, Лондон вече готов с извънредни влакове

OFFNews 27 януари 2017 в 09:23 3413 2

Битката на Антъни Джошуа с Владимир Кличко в Лондон ще бъде гледана от 90 000 зрители, което е рекорд за боксов мач след войната. Непобедимият британец ще защитава титлата си в тежката категория на IBF. Арена е стадион "Уембли", а датата - 29 април.

Вече са продадени 80 000 билета, но непрекъснатото търсене доведе до разширяване на капацитета на митичния стадион. Кметът на Лондон Садик Хан лично се зае да подсигури комфорта на феновете, като взе мерки за допълнителни влакове на железниците и метрото. 

Иначе очакваните 90 000 зрители изравняват рекорда от 1939 година, когато се бият Лен Харви и Джок МакАвъй. "Нямам търпение да изгледам битката тази година тук в Лондон, фантастично е, че ще поставим следвоенен рекорд с това събитие от световна класа на "Уембли", каза кметът на Лондон.

"Възхитен съм, че в транспортната мрежа на Лондон вече са направили нови графици на спирките, така че всичките 90 000 зрители да се придвижат спокойно. За мен е изключително важно, че нашият град приема епично шоу между двамата най-добри боксьори в тежка категория. Сигурен съм, че Лондон ще приема повече големи битки за в бъдеще", завърши кметът.

Последните 10 000 билета ще бъдат пуснати в продажба на 1 февруари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови