Фьодор Емеляненко се връща на ринга в САЩ

ОFFNews 21 ноември 2016 в 15:47 5421 1

Руската легенда в смесените бойни изкуства Фьодор Емеляненко ще се състезава в Щатите за пръв път от 5 години насам след като стана ясно, че е подписал договор с американската организация Bellator.

Така руснакът ще се върне пред американска публика отново, след като последно се би в Щатите през юли 2011 г., когато понесе загуба от Дан Хендерсън.

Емеляненко ще се изправи срещу бившия състезател на UFC Мат Митрион на 18 февруари в Калифорния, като те ще оглавят Bellator 172. Двамата бойци в тежката категория се срещнаха и съобщиха за схватката в ринга по време на изминалото състезание Bellator 165.  

"Последният император" е в серия от пет последователни победи, като последно 40-годишният руснак надви Фабио Малдоналдо със спорно съдийско решение.

Емеляненко е едно от най-големите имена в бойните изкуства и бе смятан от мнозина за непобедим до 2010 г., когато след десетилетие в спорта загуби от бразилеца Фабрисио Вердум. Последваха още две загуби, а през лятото на 2012 г. руснакът обяви оттеглянето си след победа в Москва.

Всеизвестният боец се върна на ринга за новогодишно шоу на 31 декември 2015 г. в Токио, където успя да победи сравнително неопитния индиец Джайдип Синг с технически нокаут. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови