Тодор Събев, който получи мозъчен кръвоизлив, вече е контактен

OFFNews 09 май 2017 в 08:14 9937 4

Тодор Събев, който получи мозъчен кръвоизлив след удар по време на Европейското първенство по Шотокан Карате-До в Сърбия, вече е контактен и се възстановява.

Това каза пред бТВ Александър Славков, президент на Българската федерация по Шотокан Карате-До.

Събев е на 22 години, тази година ще навърши 23 години, от Русе и учи право. Събев е ударен изненадващо два пъти в лицето от румънски състезател след края на състезанието в Суботица в неделя. Това се случило на финалната среща, когато нашият играч отбелязал победа. По думите на Славков той е бил ударен, когато вече е свалил гарда и е излязъл от кондиция.

Най-критично е било състоянието на Тодор Събев в неделя през нощта, имало е опасност за живота му.

Пострадалият състезател беше докаран вчера от болницата в Белград във Военномедицинската академия в София с военнотранспротния самолет „Спартан” по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

09.05 2017 в 09:41

И аз желая да видя видео от инцидента. Това с преразказването от този и онзи не върши работа. За момента обръщам внимание на факта, че румънеца наистина е един малко по-агресивен състезател. И това е отчетено от съдийството на турнира, защото в следваща негова среща след тази злопулука (да я наречем така) той е дисквалифициран и отстранен от състезанието.
Видеото в студио!
Къде е видеото?

12579

2

green

09.05 2017 в 09:09

Е добре де..Шотокан карате не беше ли Не контактно? Как така ще се удрят...