Олимпийски шампион: Подцених COVID-19, заразих близки и някои вече не са с нас

OFFNews 21 май 2020 в 23:53 11366 0

Руският борец Абдулрашид Садулаев съобщи в профила си в социалните мрежи, че е бил заразен с коронавирус. 24-годишният Садулаев, който е олимпийски шампион от Рио де Жанейро, четирикратен световен и четирикратен европейски шампион в категориите 86, 92 и 97 килограма, добави, че е подценил вируса.

"Признавам си, че аз, както и повечето мои сънародници, не придавах значение на Covid-19. Наистина подценявахме болестта, не усещахме опасността и заплахата от това заболяване, когато то почука на вратата ни. Аз сам станах преносител, прехвърлих го на моето семейство и на приятели и за съжаление част от тях вече не са с нас", написа дагестанецът.

Той призова за спазване на мерките и това хората да останат по домовете си за предстоящия в неделя Рамазан байрам.

"Обикновено по празници отивам в планината, за да посетя дядо си и останалите роднини, да посетя гробището, но тази година трябва да прекъсна тази традиция: ще празнувам у дома със семейството си. Искам да ви призова всички - за да празнуваме и у дома, трябва да защитим не само себе си, но и тези хора около нас, особено по-старите. Моля ви да спазвате правилата, които нашите лекари ни препоръчват. Разбирам, че седенето вкъщи за трети месец не е лесна задача, но трябва да бъдем търпеливи, за да можем да се върнем към нормалния живот възможно най-скоро", призова Садулаев, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови