Тероризмът в Турция постави под въпрос финалите на Евролигата

offnews 02 януари 2017 в 11:27 2810 0

Терористичната вълна, която залива Турция в последните седмици, постави под угроза провеждането на турнира "Файнъл Фор" в Евролигата по баскетбол.

По принцип властите в южната ни съседка гарантират на думи безопасност, но нападението в нощта на 1 януари срещу посетителите в нощен клуб край Босфора показа, че терористите са винаги крачка напред.

Финалната четворка в Евролигата все още не е определена, а турнирът е програмиран да се проведе през май в "Синан Ердем Доум" в Истанбул, като изданието е юбилейно 60-о в надпреварата и се очаква да предизвика огромен интерес сред феновете.

"Който и да се класира, на баскетболистите ще им е трудно да мислят за друго, освен за безопасността на близките си по улиците на Истанбул. Сменете мястото", написа американският гард на действащия шампион ЦСКА Москва Аарън Джексън в социалните мрежи.

Припомняме, че на 1 януари мъж стреля с автоматично оръжие срещу посетителите на нощния клуб Рейна. В резултат загинаха 39 души, а 69 бяха ранени. 16 от загиналите бяха чужденци.

Преди това атентат беше извършен в близост до стадиона на Бешикташ, като тогава целта беше автобус с полицаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови