Задържаха заподозрян за смъртта на 19-годишния Марио

Юлиан Христов 01 март 2012 в 09:04 1691 0

Студентски град. Снимка: БГНЕС
Студентски град. Снимка: БГНЕС

19-годишният Илко Радев от Добрич е обвинен за убийството на съквартиранта си Марио Данчев, извършено след скандал в Студентски град на 29 февруари, съобщиха за OFFNews.bg от полицията.

Радев остава в ареста за 72 часа. Другите двама участници в побоя са освободени.

Студентът в УНСС Марио Данчев от Перник беше убит, след като беше прободен с нож в гърба при скандал в общежитие в Студентски град. В свадата участвали Марио Данчев, брат му Мартин Данчев, техният съквартирант Илко Радев и приятелят на братята - Владимир Борисов. До късно вчера тримата отричаха да са използвали оръжие в мелето.

В стаята, където стана убийството, е открит кухненски нож. За момента обаче не може да се твърди със сигурност, че именно това е оръжието на убийството, докато не бъдат готови резултатите от назначена експертиза. И тримата задържани са имали видими наранявания от сбиването, но не е ясно кой кого е наръгал и ударил. Цялата стая е била в кръв, а свадата е чута от съседи на момчетата, но не и от портиера. След инцидента момчетата са слезли при охраната, който се е обадил на тел. 112. Патрулът на полицията е дошъл бързо, защото е бил близо, но първокурсникът в УНСС Марио Данчев вече е бил починал.

В хода на разпитите е установено, че спречкването между близнаците Марио и Мартин Данчеви и Илко Радев е станало часове по-рано. Те се скарали за битовизми, като например кой на кое легло да спи. В нощта на инцидента двамата близнаци са отишли на дискотека, където са се почерпили с алкохол. Малко по-късно Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата на стаята. През това време Илко е спял, но се е събудил и опитал да спре Мартин да влезе. Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов, също от Перник и е започнала свадата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови