Варна отново на бунт

Вероника Шербанова 10 март 2013 в 11:33 4012 3

Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото
Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото

Над 5000 души се събраха пред сградата на общината във Варна.

Протестиращите се разделиха на две групи. Едната - до купчината камъни, които варненци поставиха в памет на починалия Пламен Горанов, който се самозапали пред общината в знак на протест срещу ТИМ и кмета Кирил Йорданов. Другата - до паметника на Сръбско-българската война.

Двете групи започнаха да спорят за това кой е водачът на протестите във Варна.

Протестиращите издигнаха знамена и плакати с надписи “Не на монополите”, “Ревизия на общината”, “Пламен изгоря, за да подпалим ТИМ”, ”Не искаме избори, а държава с контрол” и др.  

Шествието на протестиращите се отправи към Аспаруховия мост и го блокира.

След това демонстрантите тръгнаха към сградата на "Енерго Про". До инциденти не се стигна, тъй като сградата на енергоразпределителното дружество беше оградена от жандармеристи, но демонстрантите попречиха на журналисти да направят пряко включване от мястото на протеста.

След "Енерго-Про" протестното шествие се отправи към ЖП гарата и блокира движението на влаковете. Изцяло блокирано беше и движението около гарата. Демонстрантите легнаха на релсите и призоваха железопътните превози да служат само на народа.

Шествието премина покрай сградата на Областна администрация – Варна и я окупира за около 10 минути. Демонстрантите залепиха по няколко банки в града с надписи “Банка поробител”.

След това варненци се събраха пред Съдебната палата. Около 1000 души оградиха сградата с викове “Мафия” и “Оставка”. Пътят им беше преграден от жандармеристи, но до сблъсъци не се стигна.

Протестиращите се отправиха към сградата на общината, където бунтът приключи с хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!