TV7 уволни Люба Кулезич след интервю с Цветанов (обновена+видео)

Николаос Цитиридис 25 февруари 2013 в 12:17 11443 26

Люба Кулезич Снимка: БГНЕС
Люба Кулезич Снимка: БГНЕС

ТV7 уволни журналистката Люба Кулезич, съобщи днес телевизията. Повод за внезапната раздяла е последното издание на авторското й публицистично предаване "Насреща Люба Кулезич", в което в деня на национален протест гост бе вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов.

Кулезич "отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика – показването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел. В последното издание на „Насреща Люба Кулезич” беше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция", съобщи телевизията в официално изявление до медиите. 

Разговорът в студиото разгневил ръководството на медията. "Не може в три часа ефир да не дадеш поне 2-3 гледни точки, a докато навън хората скандират, да говориш как протестът е яхнат от криминални елементи и партии и че руската мафия е бутнала правителството", коментира пред OFFNews шефът на телевизията Николай Бареков.

Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите. Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти”, заявява изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.

"Наричам това обръщане на палачинката. Чух, че г-н Бареков е говорил за нови реалности, в които аз не се вписвам. Като не спазвам елементарни журналистически правила, как тогава ме държаха там две години", коментира на свой ред Люба Кулезич. Тя научила за уволнението си от медиите, никой от телевизията не се е свързал с нея.

На въпрос има ли промяна в политиката на TV7 Николай Бареков, отговори: "Не, единствената промяна е, че телевизията отразява повече гражданите и по-малко политиците. Но ние го правехме и преди, аз лично съм обикалял страната. Ние сме единствената телевизия, позволила си да критикува кабинета на Бойко Борисов, заради нас си отидоха двама министри. Ще избера протестиращите пред всяка една партия." 

Вижте разговора на Люба Кулезич с Цветан Цветанов на 24.02.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!