Стартира нова процедура за приватизация на ВМЗ Сопот

14 май 2013 в 17:29 2369 2

ВМЗ Сопот
ВМЗ Сопот

Стартира нова процедура за приватизацията на ВМЗ Сопот. 

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви конкурс за продажбата на 118 000 000 броя акции, представляващи 100% от капитала на дружеството.

Конкурсната документация, която не съдържа информационния меморандум на дружеството, може да се закупува в срок от 20-я до 40-я ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник.

Изискванията са инвеститорът да има опит в отбранителната индустрия, да има права за извършване на самостоятелна дейност с износ, внос и трансфер на оръжие, да няма задължения към държавната хазна и да има приходи от продажби не по-малко от 60 000 000 лева общо за последните 3 финансови години. Той трябва да има и разрешение за достъп за класифицирана информация с ниво "Секретно"

Срокът за подаване на обвързващи оферти е до 15.00 часа на 185-ия ден от датата на обнародване на решението в ДВ, а депозитът за участие е в размер на 1 000 000 лева.

До участие в конкурсната процедура не се допускат, офшорни дружества, консорциуми (във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в конкурса), лица, които са в ликвидация, лица обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица осъдени за банкрут.

Пловдивският окръжен съд прекрати вчера частично производството по несъстоятелност на дружеството, което стартира по искане на „Механичен завод – Девин” АД и „Първа инвестиционна банка”АД. От банката до този момента не се посочили каква е сумата, за която претендират. Ако жалбата на „Първа инвестиционна банка”АД бъде оставена без уважение и от Апелативен съд като втора инстанция, делото ще продължи само по молбата на другия кредитор „Механичен завод – Девин” АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!